Az általunk épített bio fürdőtavak, természet közeli tavak. A tisztításukhoz nem szükséges mechanikus szűrő, sem vegyi anyagok. A kémiai anyagoktól mentes tiszta vízbe bátran fürödhetnek akár kicsi gyerekek is, mely nem elhanyagolható momentum, a hagyományos vegyszeres tisztítású medencékkel szemben, melyek természetellenes hatását azonnal mutatva, gyakran allergiás reakciók kísérnek. A biológiai szennyvíztisztítók által megoldást nyújtunk a közcsatornával gazdaságosan nem ellátható területeken keletkező, szennyvizek ártalmatlanítására szolgáló korszerű és szakszerű szennyvíztisztításra, valamint olyan területeken, ahol a hagyományos szennyvíztisztítók nem gazdaságosan működtethetők. A biológiai szennyvíztisztítók, környezettudatos védelmét szolgálják a felszíni- és felszín alatti vizeknek, ezen felül környezetvédelem szempontjából nem elhanyagolható ezeknek a szennyvíztisztító rendszereknek az optikai megjelenése, tájba illeszkedése és a védett állatok életterének bővítése, avagy a vízi és víz közeli élővilág fennmaradása. A megtisztított víz kb. 50%-a nyáron a növények segítségével elpárolog, így pozitívan befolyásolja a közeli mikroklímát. Mindkét rendszer környezetkímélő hatását növeli, hogy maga a szennyvíztisztítás és bio tó tisztítási rendszere, külső energia- és vegyszer bevitel nélkül működik.

A rendszer működéséhez szükséges energia forrása a napenergia, és az ezt felhasználó növények és baktériumok együttes biológiai és biokémiai reakciója.Anyacégünk több mint 10 éves nyugat-európai referenciákkal rendelkezik. Az általunk épített bio fürdőtavak az Európai Unio jogszabályainak megfelelően, mesterségesen épített, természet közeli tavak. Környezetvédelmi szempontból nagyon fontos, működésükhöz semmilyen vegyszer, mechanikus szűrő nem szükséges, kémiai anyagoktól mentesek. A szakszerűen kialakított öntisztító rendszer makrofiton ezen belül helophyton és hydatophyton-ok valamint mikroorganizmusok együttes működésével tisztítják meg a bio fürdőtó vizét, ezért a tó lecsapolása és a leürített víz elhelyezése önmagától értődően szükségtelen. A bio fürdőtavak külső energia bevitel nélkül működnek, kivéve, a szükséges szivattyút, amely egy minimális áram felhasználásával, csupán a víz bio szűrőhöz való eljuttatásához használunk, melyet szükség szerinti időintervallumban alkalmazunk. A bio fürdőtavak fenntartási költsége nagyon minimális, ezért megépítésük után gazdaságosan üzemeltethetőek akár saját használatra, vagy hamar megtérülő vállalkozás, amely kiválóan alkalmas, szolgáltatásként, fizető vendégek számára. Kedvező lehetőséget biztosít a 60-70-es években megépült, napjainkban veszteségesen működő, elavul strandfürdők átalakítására. Számos működő nyugat európai példa mutatja kiválóságát, mely gyors elterjedésének kulcsa. Megépítésükhöz szaktudás szükséges, mely magába foglalja a tó speciális bio szűrőrendszerének minden esetben egyedi kialakítását a megfelelő és optimális biológiai tisztító kapacitásért.

A bio fürdőtavak csodálatos látványt nyújtanak természetbe illő megjelenésükkel, tiszta egészséges vizükkel, szemet gyönyörködtető vízinövény kompozíciójukkal, amely semmihez nem fogható, egyedülálló érzést ad lelki egészségünk, egyensúlyunk számára. Egész évben örömünket lelhetjük a tó adta lehetőségek kiaknázásában. A téli időszakban, nem kell leengedni a bio fürdő vizét, ugyanúgy kertünk dísze, mint a többi évszakban, sőt a megfelelő rétegvastagságig befagyott tó vízén kedvükre, biztonságosan korcsolyázhatunk. A bio fürdőtavak kialakításának csak az egyéni fantázia szab határt A medencék formaisága, a vízmélység a látványelemek kedvünkre variálhatóak a szakszerűen kialakított szűrőzónával egyensúlyba hozva a tó megfelelő működését, a csodálatos vízminőségért és a tiszta vízoptikáért. Ízelítő bio fürdőtavainkból, a teljesség igénye nélkül. Fürdőtavainkat két alap kategóriába soroljuk: Bio fürdőtó és Bio-pool fürdőtó. „Élvezze a környezet szépségét, harmóniában a természettel” A mesterségesen kialakított „betonmedencékkel” szemben vitathatatlan és utolérhetetlen előnyöket hordoz,úgy mint a vegyszermentesség, minimális gondozási igény,alacsony fenntartási költség és a pihentető esztétikai élmény. A „BIO-POOL FÜRDŐTÓVAL” ellentétben partvonala lankás kialakítású, így helyigényesebb annál. Karbantartását tekintve időigényesebb, de kialakítási költsége miatt egy kedvezőbb árszintet képvisel. Ezen tótípus kialakítása a maximális úszófelülethez és minimális helyigényhez lett optimalizálva. Kivitelezési költségei magasabbak a már említett „BIO FÜRDŐTÓNÁL”, viszont fenntartási költségei a lehető legkedvezőbbek. Egyszerre ötvözi a hagyományos úszómedencék „komfortérzetét” a természet alkotta tavak szépségével. A fent említett rendszer kiválóan alkalmazható hagyományos úszómedencék átalakítására.